Publicació de la primera part de la Guia YouTube Web: ConceptesAvui culminem mesos de feina d’uns temps estranys i complicats.

Tot va començar amb la preparació d’una ponència per la tercera Trobada de Desenvolupadors i Usuaris del lector de pantalla, N V D A de parla hispana, una comunitat de voluntaris invidents,  que es va celebrar a l’octubre i que ens va ocupar pràcticament tot l’any.

Vam considerar la utilitat formativa del contingut de la ponència com a molt interessant, però el format, un àudio de dues hores, no permetia una experiència formativa acceptable.

Per això vam decidir reconvertir la xerrada en una guia minimalista, basada en web per facilitar la localització i la revisió, però presentant el contingut en microàudios, i en això hem estat els darrers vuit mesos treballant de forma telemàtica.

No ha estat una tasca fàcil, hem tingut que:

  • Utilitzar un llenguatge de fàcil comprensió i sintetitzar els continguts el màxim possible.
  • Aprendre i dominar el programari obert Audacity per la confecció i edició dels àudios, que han estat creats i editats del tot per Jordi Montserrat, i per això hem hagut d’aprofundir en totes les característiques d’accessibilitat.
  • En estar intentant formar sobre un aplicatiu web, hem d’afrontar els canvis que fa sovint el fabricant, sobretot en la part que ens queda per publicar referent a la descripció de les pàgines i a l’operatòria, parts que quedaran definitivament com orientatives.

— — —

Sobre tot això vam publicar un article a la revista TAG del Col·legi d’Aparelladors Arquitectes Tècnics i Enginyers Edificació de Tarragona, que hem transcrit aquí: Redescobrint YouTube.

Podeu accedir a la guia des d’aquest enllaç: Guia YouTube Web