Instruccions per la Instal·lació de Winguido

(Aquesta pàgina es va actualitzar el 11 d’agost de 2011.)


El procediment d’instal·lació ha de ser realitzar per gent prou experta com per poder baixar fitxers des d’Internet, descomprimir-los i executar un programa de configuració.

Tanmateix, aquells que tenen un gravador de CDs tenen la possibilitat d’obtenir, des dels fitxers baixats, un CD que, simplement introduint-lo en el reproductor de CD d’un ordinador ja instal·lat, instal·la el programa automàticament. L’ús del CD així obtingut es troba, doncs, a l’abast de les persones menys experimentades.

Per a la instal·lació de WINGUIDO, heu de descarregar fitxers comprimits d’aquest lloc, per obtenir, descomprimint-los, el programa d’instal·lació.

Si utilitzeu el sistema operatiu Windows XP o anterior

podeu triar entre:

 

  • agafa un únic fitxer comprimit gran (uns 24 megabytes), o:
  • prengui 19 fitxers comprimits diferents (uns 1.3 megabytes cadascun).

 

El fitxer únic fa que les operacions d’eliminació i descompressió siguin més senzilles. Però només és convenient per a aquells amb una connexió ràpida.

Els 19 fitxers diferents poden ser preferibles en cas de connexions lentes. A més, també us permeten col·locar el programa d’instal·lació en 19 disquets.

El fitxer únic, o els 19 arxius diferents, es pot descarregar lliurement anant a la secció: “Descarregar fitxers per a la instal·lació”.

També haureu de tenir l’opció de descomprimir fitxers ZIP comprimits, i després heu d’utilitzar el sistema operatiu WINDOWS XP, o tenir el programa PKUNZIP o el programa WINZIP .

Després de la retirada, s’haurà de descompondre l’únic fitxer, o cadascun dels 19 fitxers diferents.

Els fitxers descomprimits es poden col·locar: en una sola carpeta del disc dur, o: en 12 disquets separats.

Si l’ordinador té un cremador, haureu de descomprimir-lo en una sola carpeta del vostre disc dur i, a continuació, copieu tots els seus continguts en un CD buit. El CD que s’obté és autopartent, és a dir, n’hi haurà prou amb introduir-lo al reproductor de CD després d’iniciar l’ordinador per iniciar automàticament la instal·lació de WINGUIDO, sense cap intervenció. El CD pot ser reutilitzat per altres persones per instal·lar el programa.

En aquest moment, la instal·lació pot continuar.

Si utilitzeu el sistema operatiu Windows Vista o Windows 7 

heu de descarregar un fitxer de la secció “Recopilació de fitxers per a la instal·lació” i, a continuació, executar-lo

Operacions que s’han de realitzar abans de la instal·lació, o immediatament després de:

Si encara no estan al vostre ordinador, instal·leu els següents programes de Microsoft Office en una de les versions: 97, 2000 o XP: Microsoft Word, i Microsoft EXCEL.

Per navegar pels llocs d’Internet, si l’ordinador utilitza un mòdem en lloc d’una connexió de xarxa, assegureu-vos que almenys s’hagi configurat una connexió “Accés telefònic” activant l’opció “Desa la contrasenya”. Assegureu-vos que la versió 5 o posterior de MICROSOFT INTERNET EXPLORER estigui disponible a l’ordinador. En cas contrari, instal·lar-lo.

Per evitar conflictes amb antivirus i tallafocs, configureu-lo segons les instruccions de la secció corresponent .

Si utilitzeu el sistema operatiu Windows Vista, es recomana desactivar el “Control del compte d’usuari”.

Si teniu una barra Braille produïda per ALVA BV , és possible que necessiteu actualitzar el controlador per utilitzar-lo amb WinGuido, ja que WinGuido vol almenys la versió 3.
Això es pot fer de forma gratuïta a Internet, l’única condició requerida és registrar el vostre nom.
El lloc és:
http://www.alvabraille.com
i, més precisament, els controladors actualitzats es prenen de:
http://www.alvabraille.com/Downloads/download.asp?alvadrivers3.0.exe
S’obté un fitxer comprimit autoextracció: després de descomprimir-lo, heu d’executar la instal·lació per instal·lar els controladors.

Realització de la instal·lació:

Si utilitzeu el sistema operatiu Windows Vista o Windows 7 , simplement executeu el fitxer WGSETUP.EXE

Altrament:

La instal·lació s’ha de fer a l’entorn de Windows, no es pot fer des de l’indicador MS-DOS.

Primer de tot, tanqueu totes les aplicacions obertes, si n’hi ha.

Abans d’iniciar la instal·lació, assegureu-vos que el sintetitzador de veu estigui connectat i treballat correctament o que la targeta de so de l’ordinador estigui connectada regularment als altaveus i que estiguin activats.

Si els fitxers descomprimits s’han cremat en un CD, simplement inseriu-lo al reproductor de CD per iniciar automàticament la instal·lació. Si això no passa, executeu la funció de reproducció automàtica. Si això no funciona, executeu el programa SETUP al CD.

Si els fitxers descomprimits s’han col·locat en una sola carpeta del disc dur, inicieu el programa SETUP des d’aquesta carpeta.

En cas contrari, si els fitxers s’han descomprimit en disquets, inseriu el primer disc de la unitat A, i després, des del menú Inici de Windows, seleccioneu l’element “Executa …” i estableixi l’ordre:

A: \ SETUP

Això inicia un procediment que instal·la automàticament el programa al disc dur a la carpeta C: \ Winguido.

Al final del procediment, l’ordinador es reiniciarà automàticament. Per tant, és important assegurar-se que no hi hagi cap disquet inserit que eviti que reiniciï Windows.

Si el vostre equip està configurat per començar amb l’indicador DOS, haureu d’executar l’ordre WIN.

En aquest punt, el programa WINGUIDO s’inicia automàticament.

La primera vegada que s’inicia, el programa suposa que ha de treballar amb un sintetitzador de veu Audiologic. Si està present i està connectat regularment, comença a parlar immediatament.

Si el sintetitzador Audiologic no està present, el programa intentarà parlar a través de la targeta de so de l’ordinador.

Si l’equip necessita treballar amb un altre tipus de sintetitzador o amb una barra de Braille, haureu de configurar el programa específicament per indicar quin tipus d’ajuda hauria de funcionar.

Des del menú principal del programa, heu de triar l’element “Configuració” des del qual accediu a altres menús que us permeten establir el tipus d’ajut.

Si configureu l’operació amb la barra Braille MB408, aquesta s’ha d’establir al protocol número 4.

El programa es pot iniciar des del menú d’inici, seleccionant “Programes” i “Winguido”. Si ho desitja, podeu posar un enllaç a Winguido a l’entrada “Executar automàticament” perquè el programa s’iniciï quan l’ordinador estigui activat. Dins del propi programa, hi ha funcions de configuració que us permeten fer-ho automàticament.

Si la instal·lació falla:

Amb el sistema operatiu Windows XP , si falla el procediment d’instal·lació, podeu tornar a intentar-ho amb el procediment vàlid per al sistema operatiu Windows Vista .

Si no podeu instal·lar el programa, podeu contactar amb el departament de servei . A més, es poden informar els problemes trobats escrivint un correu electrònic a: Guido Ruggeri, guido@winguido.it .

Si el programa està instal·lat, però no funciona correctament, proveu de seguir les instruccions de la secció “Què fer si no funciona bé” .

Actualització del programa:

Seguint el procediment descrit anteriorment, el programa WINGUIDO s’actualitza a partir de l’11 d’agost de 2011.

Després del primer ús del programa, els usuaris connectats a Internet podran utilitzar, periòdicament, una funció interna del programa que la faci actualitzar automàticament, de manera que pugui aprofitar les últimes novetats. Per accedir a aquesta funció, seleccioneu “Actualitzar” al menú principal del programa i seleccioneu “Actualitzar des d’Internet”. Recomano fer-ho immediatament després de la primera instal·lació, i almenys una vegada al mes.

Registre a WinGuido:

Després de la instal·lació del programa WinGuido, cada usuari, per utilitzar-lo en la seva funcionalitat completa, ha de registrar-se, comunicant les seves dades personals a l’Associazione Guidiamoci.

La inscripció es fa des del propi programa. Feu clic aquí per obtenir més informació sobre el registre .

 

(Traducció automàtica realitzada amb Google Translate que em corregit com hem pogut,

si detecteu qualsevol errada ens fareu un favor si ens la comuniqueu)