Lector de pantalla NVDA

Descripció

NVDA es un lector de pantalla pel sistema operatiu Windows que permet a una persona cega fer servir el programari. Presenta la informació de la pantalla por mitjà de síntesi de veu o d’una línia Braille.

Una línia Braille es un dispositiu electrònic capaç de mostrar una línia de text escrita en sistema Braille mitjançant uns punxons de matèria plàstica que pugen i baixen d’una ràpida i dinàmica.

Microsoft Windows es el sistema operatiu y sobre ell s’instal·len les aplicacions que se calen. Moltes aplicacions comparteixen elements comuns, por exemple, quadres d’edició, botons, caselles de verificació, barres de menú, cintes, barres d’eines, presentacions en arbre, etcètera.

És un programari gratuït i de codi obert.  Està en un permanent procès de millora contínua mercès a una comunitat de usuaris, desenvolupadors, dissenyadors i traductors que col·laboren de forma altruista.

El procediment d’instal·lació permet fer-la sobre el mateix equip en el que la executem, o bé instal·lar-ho en una unitat d’emmagatzemament externa (com pot ser un llapis USB) que permet fer servir el programari en qualsevol ordinador on el connectem.

Inicialment s’executa amb la síntesi de veu eSpeak, encara que també és poden configurar altres sintetitzadors de veu.

Dreceres de tecles

Configuració

Documentació

Instal·lació

Descàrrega d’executables per instal·lació

(Part de la informació l’hem traduït i adaptat del document NVDA de compartolid.es)