Biblioteca digital

Advertiment sobre la propietat intel·lectual

Hem seleccionat una sèrie de llocs que ofereixen material en text i àudio tenint molt en compte de què ofereixin continguts que compleixin amb tota la legalitat quant a drets de reproducció. Tenint en compte que els continguts poden canviar al llarg del temps i de què no som experts en el tema, no podem assumir la responsabilitat de què tots els llocs complexin amb la normativa vigent. Pel que recomanem abans de descarregar qualsevol contingut assegurar-se d’aquest compliment.

Biblioteques digitals

 • Albalearning (Web en castellà): Ofereix audiollibres per a ser escoltats mentre es llegeixen, i que pots descarregar en format MP3. Compta amb centenars d’arxius gratuïts per a ús exclusivament personal. El web s’actualitza gairebé diàriament amb noves incorporacions al seu ampli catàleg. Per descarregar o escoltar en línia.
 • Audiolibrogratis (Web en castellà): Basat en contingut recopilat del web i algunes altres fonts escrites, amb informació sobre ressenyes d’audiollibres gratuïts distribuïts a Internet. Aquí trobaràs resums d’obres literàries i biografies, ordenats per autors i categories. Per descarregar o escoltar en línia.
 • Biblioteca Digital Ciudad Seva (Web en castellà amb llibres en format Web) Temàtica: Contes, Poemes, Contes curts, Teatre, Altres texts i Sobre l’art de narrar. Per descarregar.
 • Biblioteca Digital de Parla Hispana (Web en castellà): 3200 Llibres i audiollibres de domini públic audibles. Pots triar la llista en format: MP3, Excel o Text (HTML). Per escoltar en línia.
 • Biblioteca Virtual Universal (Web en castellà amb llibres en PDF): Un conjunt de diferents biblioteques virtuals:  Bàsica Argentina, Clàssica EspanyolaInfantil, Juvenil, Clàssica Llatinoamericana i Històrica Llatinoamericana i Poesia Argentina. Per descarregar.
 • Elejandria (Web en castellà amb llibres en PDF): Obres literàries en domini públic o amb llicència oberta. Diuen que és la millor col·lecció de llibres clàssics en castellà. Per descarregar.
 • Internet Archive: ebooks & texts (Web en anglès amb alguns continguts en castellà): Arxiu històric de tota mena de llibres electrònics. Tot i que la web està en anglès, l’enllaç que hem posat porta a la selecció en castellà, i són fàcils de descarregar, fins i tot sense saber anglès. Per descarregar.
 • Lector Virtual (Web en castellà amb llibres en PDF): Literatura en anglès o en castellà. Per descarregar o escoltar en línia.
 • LibriVox (Web en castellà): Mostra un catàleg que et permet buscar el teu audiollibre per títol, autor o gènere. Els seus audiollibres són llegits per voluntaris de tot el món, que llegeixen i registren capítols de llibres de domini públic, és a dir, que ja no estan protegits per drets d’autor i els posen a disposició de qualsevol que els vulgui escoltar de forma gratuïta a Internet. Tot i que la web està en anglès, l’enllaç que hem posat porta a la selecció de llibres en castellà, i són fàcils de descarregar, fins i tot sense saber anglès. Per descarregar.
 • Loyal Books (Web en anglès amb alguns continguts en castellà): Plataforma on trobaràs infinitat d’audiollibres i llibres electrònics completament lliures i de domini públic, ordenats per categories i disponibles en diferents idiomes. Tot i que la web està en anglès, l’enllaç que hem posat porta a la selecció de llibres en castellà, i són fàcils de descarregar, fins i tot sense saber anglès. Per descarregar o escoltar en línia.
 • Tiflolibros (Web en castellà): Primera Biblioteca Digital per a cecs de parla hispana. Un servei gratuït i exclusiu per a persones amb discapacitat visual, requereix certificat mèdic concertat.

Llibres digitals

Altres

Domini públic