Accessibilitat Documental

Conceptes bàsics

Moltes vegades no som conscients de que creem documents que no son accessibles per tothom. En el cas de les dificultats visuals hi han una sèrie de objectes que son invisibles (imatges, vídeos, gràfics, objectes incrustats,etc…).

Aquesta invisibilitat te una solució molt senzilla, es diu Text Alternatiu (Alternate text, Alttext). Tots aquests objectes tenen aquesta propietat que ens permet introduir un text explicatiu del seu contingut que el programari de  lectura de pantalla llegira a la persona que no pot veure l’objecte.

En aquest text hem d’explicar al lector, que no el pot veure, el que significa aquest objecte per un lector que si el pot veure. Fins hi tot si hi ha una imatge decorativa, senzillament podem escriure en el text alternatiu això mateix, que és una imatge decorativa.

Recomanacions

Hem preparat unes recomanacions generals per elaborar documents accessibles per aclarir idees i conceptes en  general.

Com a cas concret hem fet una  Curs de Word 2007 amb tecles, pràctica i senzilla  per que les persones amb dificultats visuals puguin crear documents Word 2007 accessibles (en castellà).

Recull

També hem preparat un Recull de manuals i llocs d’interès sobre accessibilitat documental que pot ser de molta utilitat.